Ijsvereniging Woubrugge

In 2023 vieren wij ons 95 jarige bestaan!

Onze missie en visie

Komt nog

Lidmaatschap

Word lid van IJsvereniging Woubrugge en schaats minimaal 1 maal per jaar mee op de IJsbaan in Haarlem of Den Haag. Bij natuurijs is er zelfs onbeperkt toegang tot de landijsbaan.  

Samenwerking

De vereniging behoort tot het District Sassenheim en het gewest Zuid-Holland van de KNSB.

Samen met de IJsvereniging Hoogmade geven wij schaatslessen op de ijsbanen in Leiden en Den Haag voor de jeugd van 6 t/m 18 jaar. Daarnaast organiseren wij met hen jeugdactiviteiten in het zomer- en winterseizoen. 

Onze toppers

Vrijwilligers

Onze schaatsvereniging wordt gedragen door een team van gedreven vrijwilligers. Hun onschatbare bijdrage aan trainingen, wedstrijden en sociale activiteiten creëert een hechte gemeenschap waarin iedereen de kans krijgt om zijn of haar schaatspassie te beleven.

Bijzondere leden

IJsvereniging Woubrugge kent ereleden en leden van verdienste. Om als erelid of lid van verdienste te worden aangemerkt moet er sprake zijn van een buitengewone prestatie op sportgebied of een bijzondere betekenis voor de vereniging. >>

ijvw.nl

Bestuur

Onze schaatsvereniging floreert dankzij de onschatbare inzet van onze vrijwilligers, waaronder onze toegewijde bestuursleden. Samen werken ze aan het versterken van onze vereniging, waarbij ze elke schaatser de mogelijkheid bieden om zijn of haar vaardigheden te verbeteren en te genieten van een warme, inclusieve sfeer.

Egbert Pastoor Trofee

De trofee is vernoemd naar Egbert Pastoor, bestuurslid van de IJsvereniging Woubrugge en overleden in de zomer van 2009 >>

Clubrecords

Onze toppers schrijven geschiedenis met onze clubrecords. Deze mijlpalen markeren de uitzonderlijke prestaties en het talent van onze schaatsers, die met ongeëvenaarde snelheid en techniek nieuwe grenzen verleggen op het ijs.

Woubrugse Toppers

Dit is een overzicht van leden die een Nederlands kampioenschap of internationale wedstrijd hebben verreden. Graag vullen we dat aan met (oud) jeugdschaatsers die een topprestatie hebben geleverd. 

Vereniging Historie

Onze vereniging is opgericht in 1928. Door de inzet en het enthousiasme van vele leden is er een bloeiende schaatsvereniging ontstaan.
Een van oorsprong koudijs vereniging, maar door de jaren heen gegroeid tot een actieve club die het hele jaar van zich laat horen.
We behoren tot het District Sassenheim en het gewest Zuid-Holland van de KNSB.
Bij ons kun je leren schaatsen en/of inline skaten.  Gewoon omdat je dat leuk vindt. Wil je meer en meedoen aan echte wedstrijden? Dat kan ook! Plezier en sportiviteit staan centraal!
Bekende schaatsers als Margot Boer en Henk Angenent hebben bij ons leren schaatsen. Ook vele junioren kampioenen hebben bij ons de eerste streken op het ijs gezet.
Samen met de IJsclub Hoogmade geven wij schaatslessen op de ijsbanen in Leiden en Den Haag voor jeugd van 6 tot ca.18 jaar.
Ook verzorgen we inline skatelessen voor jeugd van 5 tot ca. 16 jaar op het terrein bij Nolina of op de baan in Leiderdorp.
Wil je informatie over het lidmaatschap? Klik hier.

1928

Opgericht

14

Vrijwilligers

80

x natuurijs

102

Actieve leden

Steun de vereniging

Binnen de vereniging moet vaak een hoop werk verzet worden om de doelstelling(en) te behalen. De inzet van vrijwilligers is dan ook onmisbaar. Op dit moment hebben wij een vacature voor een secretaris en jeugdcommissie lid. Heb je geen tijd om aan de slag te gaan als vrijwilliger maar wil je wel wat doen voor de club? Met een kleine jaarlijkse bijdrage zijn wij ook geholpen!

Sponsoren

Dankzij onze hoofdsponsor Nolina rijden wij in mooi schaatjacks voor zowel de jeugd als trainers en kunnen wij in de zomer skeeleren op hun terrein.

Uw naam hier?

 

Mocht u ook iets willen betekenen voor onze vereniging als sponsor? neem dan contact op met Jessica Noordam, penningmeester@ijsverenigingwoubrugge.nl